februar 16, 2006

IKT, BARN OG KUNST

IKT og tilpasset opplæring må kunne brukes i mange ulike faglige og tverrfaglige sammenhenger i skolehverdagen. Jeg vil her presentere noen nettsteder utarbeidet av ulike kunstinstitusjoner. Disse institusjonene har egne pedagogiske avdelinger, som har utarbeidet mange spennende nettsteder for barn og unge. Her kan være mye spennende å hente for skolefag som kunst & håndverk, engelsk, historie/samfunnsfag, etc.:

  • Museum of Moderen Art (N.Y.): www.moma.org , med sin undervisningsavdeling www.moma.org/education/ . Der finner en bl.a. ”Destination: Moderen Art” som er et opplegg for barn fra 6 til 8 år og ”Red Studio” som er beregnet på ungdoms møte med samtidskunsten. Interaktive sider, som det er spennende å utforske.
  • The Globe Theatre (London): www.shakespeares-globe.org . Her finner en generell informasjon om Shakespeare og gjenoppbyggingen av hans teater: The Globe. Nettstedet vil også kunne brukes i arbeidet med Renessansen.
  • Tate Gallery og Tate Modern: www.tate.org . Deres undervisningsavdeling har egen adresse www.tate.org.uk/learning/ . På denne Tate Learning finnes mange spennende ”innganger” til kunsten.
  • Moderna Museet (Stockholm): www.modernamuseet.se . Gå gjerne direkte til området www.modernamuseet.se/barn/
  • Guggenheim (N.Y. og Bilbao): www.guggenheim.org
  • Louisiana Museum for Moderne Kunst (Humlebæk, DK): www.louisiana.dk Her har de også informasjon om sin park med naturkunst tilrettelagt for barn.
  • Statens Museum for Kunst (København): www.smk.dk

Norske, tilsvarende nettsteder er ikke tatt med her. Våre kunstinstitusjoner har dessverre langt igjen før det blir spennende for barn og unge å oppsøke deres sider. Mens vi venter på dette, håper jeg at noen finner det tjenlig å utforske nevnte nettadresser med sine elever og kanskje finner noe til egen undervisning?
SE PÅ KUNST ONLINE / FÅ TIPS / ØV ENGELSK og LYKKE TIL!

Grete Skjeggestad Meyer
- høyskolelektor, NLA LH -

2 Comments:

At 12:13 PM, februar 17, 2006, Anonymous Anonym said...

Jeg vil bare legge til at Stavanger Arkeologiske Museum er gode på dette. Jeg har brukt i min undervisning om steinalderen en internetteside som ble bestilt av dette muset www.steinalder.no.
Men er enig at det ikke er gjort så mye fra de ulike instutisjonen og at det skulle vært mer samlet. Bergen Museum har laget nettsiden www.gamlenaboer.no, som også er bra i denne sammenheng.

Torunn Meyer
Undarheim barneskule

 

Legg inn en kommentar

<< Home